• Bakkerij academie

Bakkerij Academie

In onze Bakkerij Academie leer je desembrood bakken op de pure, authentieke manier en met ontzettend veel liefde voor het ambacht. Niet alleen het standaard brood, maar ook viennoiserie, baguettes en andere baksels komen aan bod. De focus ligt op techniek en het natuurlijke bakproces.

Onze cursussen worden gegeven door Floortje en Stijn. Zij staan te popelen om de technische kneepjes van het vak, hun ervaring en passie voor puur bakken aan jou door te geven.

Schrijf je in voor een van onze cursussen en kom aan de bak!

Met een grote fascinatie voor werken met deeg en een enorme passie voor ambacht en bier riep bezielster Floortje 3 jaar geleden GRAAN in het leven. Tijdens haar bakkersopleiding ontdekte ze dat je in België niet kan leren bakken zonder smaakmakers. Met verstomming geslagen ging ze op zoek naar buitenlandse opleidingen en workshops. In een Italiaans gezin ontdekte ze de charme en de kracht van een traditionele houtoven. Ze begon zelf te experimenteren met desem en zich een weg naar het ambachtelijk bakken van brood te lezen. Nu leeft ze haar missie om de cultuur van traditie en pure ingrediënten weer op de kaart te zetten. Ze doet dat met een enorme gedrevenheid en heel veel geduld. Want net dat heb je nodig om de intense smaken van het ambacht te laten floreren. Ze laat je ook proeven van haar liefde voor lokale, artisanale bieren. Zo koppelt ze aan elke pizza een passend craftbier.


Stijn Van Kerckhoven
is een doorwinterde bakker die niet alleen een bakkersopleiding achter de kiezen heeft, maar ook 13 jaar bij een bloemmolen als proefbakker aan de slag was. Daar nam hij alle aspecten van graan op de korrel en kreeg hij de liefde voor het ambacht nog meer te pakken. Ondertussen maakt hij al 9 jaar de leerlingen van de opleiding Brood en Banketbakkerij Kogeka Sint-Jozef in Geel warm voor het bakkersberoep. Onder zijn professionele begeleiding sleepten heel wat van die studenten bakprijzen in de wacht via vzw Aspirant Baker. In 2019 werd hij samen met zijn student en coach 5e op het wereldkampioenschap Mondial du Pain en hij mag zichzelf Ambassadeur du Pain noemen.

My Image


GRAAN
Provinciestraat 60
2018 Antwerpen
+ 32 495 22 00 98

Volg Graan op
Volg Graan op