Bij GRAAN zetten we de liefde voor het ambacht op de kaart.
 
In ons
restaurant proef je van ambachtelijk gemaakte desempizza’s met biologische toppings volgens het seizoen. We serveren enkel lokale en pure producten. Op ons pizzamenu vind je onovertroffen klassiekers, maar ook een verrassende seizoenspizza.
 
Tijdens onze
workshops ga je volle bak zelf aan de slag. Je leert pizza- of brooddeeg maken op de authentieke manier, we steken gezellig de houtoven aan en je kunt samen proeven van je eigen creaties.
 
In onze
Bakkerij Academie leer je bakken als een pro. Je wordt begeleid door experten die er jaren over hebben gedaan om hun techniek te verfijnen en het echte ambachtelijke bakkersvak onder de knie te krijgen.
 
Met een grote fascinatie voor werken met deeg en een enorme passie voor ambacht en bier riep bezielster
Floortje 3 jaar geleden GRAAN in het leven. Tijdens haar bakkersopleiding ontdekte ze dat je in België niet kan leren bakken zonder smaakmakers. Met verstomming geslagen ging ze op zoek naar buitenlandse opleidingen en workshops. In een Italiaans gezin ontdekte ze de charme en de kracht van een traditionele houtoven. Ze begon zelf te experimenteren met desem en zich een weg naar het ambachtelijk bakken van brood te lezen. Nu leeft ze haar missie om de cultuur van traditie en pure ingrediënten weer op de kaart te zetten. Ze doet dat met een enorme gedrevenheid en heel veel geduld. Want net dat heb je nodig om de intense smaken van het ambacht te laten floreren. Ze laat je ook proeven van haar liefde voor lokale, artisanale bieren. Zo koppelt ze aan elke pizza een passend craftbier.
 
Ondertussen is GRAAN gegroeid en werkt Floortje samen met
Stijn en Elena. Twee gedreven foodies bij wie de liefde voor het ambacht ook door de maag gaat.
 
Stijn mag zichzelf Ambassadeur du Pain noemen en koestert een enorme perfectiedrang als het op ambachtelijk bakken aankomt. Na een intensieve bakkersopleiding ging hij als proefbakker bij een bloemmolen aan de slag. Daar nam hij alle aspecten van graan op de korrel en kreeg hij de liefde voor het ambacht nog meer te pakken. Ondertussen maakt hij al 9 jaar de leerlingen van de opleiding Brood en Banketbakkerij in Sint-Jozef in Geel warm voor het bakkersberoep, is hij echt een viennoiserie-expert en werd hij 5e op het wereldkampioenschap Mondial du Pain in 2019. Hij leert je, samen met Floortje, de kneepjes van het vak in onze Bakkerij Academie.
 
De Zuid-Italiaanse
Elena kreeg de liefde voor puur en traditioneel bakken en koken met de paplepel ingegeven. Familierecepten werden van generatie op generatie doorgegeven, la nonna maakte er elke week verse passata en pizza’s werden in hun eigen houtoven gebakken. De rasechte Italiaanse brengt haar passie voor traditionele pasta en pizza op jouw bord.
 

My Image


GRAAN
Provinciestraat 60
2018 Antwerpen
+ 32 495 22 00 98

Volg Graan op
Volg Graan op