• Over Graan

Wat is graan?

“Graan” broeide al een tijdje maar werd concreet tijdens het volgen van een klassieke bakkersopleiding. Een opleiding die mij een goede basis bood, maar waar voornamelijk werd gewerkt met broodverbeteraars, grote hoeveelheden gist en korte rijstijden.
De stiel van het ambachtelijk bakken leerde ik aanvullend via workshops, cursussen en lectuur. Het was een lange zoektocht binnen een ruim aanbod van tegenstrijdigheden en vaak foute informatie.
 
Missie graan
Granen. Ze vormen al langer dan 8500 jaar geleden de basis van ons voedsel. We gebruiken granen om er brood, gebak en patisserie mee te bakken. Graan komt ook terug in onze maaltijden. Denk hierbij aan een speltrisotto, een gerstsalade, pasta, pizza of granola bij het ontbijt. Daarnaast komt graan voor in bepaalde dranken zoals bier, jenever en whisky.
Het is een mooi product, we kunnen er veel kanten mee uit. Een goed eindresultaat start bij de keuze van de grondstoffen en bij het productieproces. In tijden waar zoveel mogelijk industrieel geproduceerd wordt op korte tijd, gaat de kwaliteit vaak verloren.
Bij “Graan” leer je opnieuw een ambachtelijk product creëren. Zoals vroeger, met zuivere ingrediënten, zonder toevoegingen van additieven en dus ook zonder hulpmiddeltjes. Deelnemers krijgen recepten en tools mee naar huis om thuis verder te experimenteren.
De authentieke stenen houtoven brengt je terug naar de basis. Samen vuur stoken, je eigen pizza of brood bakken. Het zorgt voor een sfeer van samenhorigheid. Terug de tijd beleven zoals het ooit was. Alles met de hand, met pure ingrediënten en in een houtoven gebakken. Het resultaat is smaakvol en de oven zorgt voor een gezellige groepssfeer. Graan creëert naast de workshops waar mensen individueel kunnen inschrijven een plek waar groepen terecht kunnen om samen te bakken, koken, stoken en nadien te tafelen met een lokaal en ambachtelijk drankje.


Volg Graan op
My Image

CONTACT
Graan
Provinciestraat 60
2000 Antwerpen
+32 495 22 00 98
ObscureMyEmail